La 50a edició del festival de Sitges premiarà Susan Sarandon

0
104
Sitges Film Festival

El retorn de Jaume Balagueró, l’estrena de l’adaptació de la novel·la de Sánchez Piñol La pell freda, Santiago Segura, Susan Sarandon i Stranger Things són només algunes de les primícies que els organitzadors del Festival Internacional de Sitges han revelat avui.

Enguany, Sitges serà, de nou, el testimoni de la 50a edició del Festival de Cinema Fantàstic i de Terror, que ja es va anunciar fa un any que retrà homenatge a Dràcula. De fet, així ho ha deixat veure el cartell de l’esdeveniment que tindrà lloc del 5 al 15 d’octubre.

Avui, però, hem sabut altres novetats, com que el Premi Honorífic se li atorgarà a Susan Sarandon, la qual visitarà el festival per poder rebre el guardó en persona. A més, per seguir amb aquest homenatge es podrà veure en sessió especial The Rocky Horror Picture Show, protagonitzada per l’actriu. Ara bé, Santiago Segura també hi serà present, ja que rebrà el premi Màquina del Temps, i el podrem veure a Sólo se vive una vez.

Cinema fantàstic i de terror

Pel que fa a noves produccions i propostes, en tenim una bona llista de confirmades. The killing of tha Sacred Deer de Yorgos Lanthimos serà un dels plats forts de la Secció Oficial de l’esdeveniment. Colin Farrell i Nicole Kidman es posen a les mans del realitzador grec per oferir un thriller psicològic. També s’han confirmat la coreana A Day de Cho Sun-ho, Blade of the Immortal de Takashi Mikke i Before we vanish de Kiyoshi Kurosawa.

Altres festivals de cinema també han estat l’aparador d’alguns dels films que podrem veure a Sitges, com són el cas de Jupiter’s Moon de Kornél Mundruczó, My friend Dahmer de Marc Meyers, The Endless de Justin Benson i Aaron Moorhead i The bad Batch de Ana Lily Amirpour.

El cinema espanyol també hi tindrà cabuda. Enguany hi podrem veure Maus, adaptació lliure del famós còmic d’Art Spiegelman i dirigida per Gerardo Herrero, i Dhogs d’Andrés Goteira.

I si ens traslladem a l’esfera catalana, hi tenim títols tant captivadors com La pell freda adaptació literària de l’obra d’Albert Sánchez Piñol i dirigida per Xavier Gens, o Musa, la nova proposta de Jaume Balagueró. A més, també veurem el debut a llargmetratge de Caye Casas i Albert Pintó amb Matar a Dios, i Black Hollow Cage de Sadrac González-Perellón

‘La pell freda’

Sitges obre les portes a la televisió i Netflix

Ja fa unes quantes edicions que Sitges ha estat conscient del pes creixent de la televisió i les sèries. Així doncs l’edició d’enguany celebrarà l’estrena de la segona temporada d’Stranger Things, amb la col·laboració de Netflix. A més, i també amb la col·laboració de la cadena, es podrà veure el film coreà Okja.

Dràcula visita Sitges

El Sitges Campus, l’espai que amb col·laboració amb universitat i escoles ofereix cursos i master class, oferirà el curs Dràcula i el vampirisme en el cinema fantàstic, dirigit pel professor de la Universitat de Barcelona, Jordi Ojeda i pel director del Festival, Àngel Sala. En aquest curs s’analitzarà el mite de Dràcula al cinema a través de les grans adaptacions que se n’han fet.

Deixa una resposta: