El retorn de Jaume Balagueró, l’estrena de l’adaptació de la novel·la de Sánchez Piñol La pell freda, Santiago Segura, Susan Sarandon i Stranger Things són només alguns dels plats forts que aquesta 50a edició ens ofereix.

Enguany, Sitges serà, de nou, el testimoni de la 50a edició del Festival de Cinema Fantàstic i de Terror, que ja es va anunciar fa un any que retrà homenatge a Dràcula. De fet, així ho ha deixat veure el cartell de l’esdeveniment que tindrà lloc del 5 al 15 d’octubre.

El Premi Honorífic se li atorgarà a Susan Sarandon, la qual visitarà el festival per poder rebre el guardó en persona. A més, per seguir amb aquest homenatge es podrà veure en sessió especial The Rocky Horror Picture Show, un musical, protagonitzada per l’actriu, d’allò més groller i que va causar gran furor i crítica (per parts iguals). Ara bé, Santiago Segura també hi serà present, ja que rebrà el premi Màquina del Temps, i el podrem veure a Sólo se vive una vez.

Cinema fantàstic i de terror

Pel que fa a noves produccions i propostes, n’hi ha una bona llista per triar i remenar. The killing of tha Sacred Deer de Yorgos Lanthimos serà un dels plats forts de la Secció Oficial de l’esdeveniment. Colin Farrell i Nicole Kidman es posen a les mans del realitzador grec per oferir un thriller psicològic. També hi trobaremt la coreana A Day de Cho Sun-ho, Blade of the Immortal de Takashi Mikke i Before we vanish de Kiyoshi Kurosawa.

Altres festivals de cinema també han estat l’aparador d’alguns dels films que podrem veure a Sitges, com són el cas de Jupiter’s Moon de Kornél Mundruczó, My friend Dahmer de Marc Meyers, The Endless de Justin Benson i Aaron Moorhead i The bad Batch de Ana Lily Amirpour.

El cinema espanyol també hi tindrà cabuda. Enguany hi podrem veure Maus, adaptació lliure del famós còmic d’Art Spiegelman i dirigida per Gerardo Herrero, i Dhogs d’Andrés Goteira. A més, després d’haver passat pel Festival de Cinema de San Sebastián, Sergio G. Sánchez, conegut per haver firmat guions com El orfanato Lo imposible, ens presenta la seva opera prima, El secreto de Marrowbone.

I si ens traslladem a l’esfera catalana, hi tenim títols tant captivadors com La pell freda adaptació literària de l’obra d’Albert Sánchez Piñol i dirigida per Xavier Gens, o Muse, la nova proposta de Jaume Balagueró. A més, també veurem el debut a llargmetratge de Caye Casas i Albert Pintó amb Matar a Dios, i Black Hollow Cage de Sadrac González-Perellón

‘La pell freda’

Sitges obre les portes a la televisió i Netflix

Ja fa unes quantes edicions que Sitges ha estat conscient del pes creixent de la televisió i les sèries. Així doncs l’edició d’enguany celebrarà l’estrena de la segona temporada d’Stranger Things, amb la col·laboració de Netflix. A més, i també amb la col·laboració de la cadena, es podrà veure el film coreà Okja.

Dràcula visita Sitges

El Sitges Campus, l’espai que amb col·laboració amb universitat i escoles ofereix cursos i master class, oferirà el curs Dràcula i el vampirisme en el cinema fantàstic, dirigit pel professor de la Universitat de Barcelona, Jordi Ojeda i pel director del Festival, Àngel Sala. En aquest curs s’analitzarà el mite de Dràcula al cinema a través de les grans adaptacions que se n’han fet.

Altres activitats

Més enllà de totes les projeccions, el festival de Sitges també s’ha caracteritzat any rere any per oferir un gran nombre d’activitats paral·leles com xerrades, presentacions de llibres i tallers. Enguany destaquem la presentació del llibre Galaxia Lucas. Más allá de la fuerza amb la presència de l’autor Francisco Javier Millán i moderat per Jordi Ojeda, la presentació del llibre Just Imagine. 50 títulos esenciales del cine de ciencia ficción d’Àngel Sala i presentat per Jordi Sánchez Navarro, o la taula rodona El fantàstic espanyol, cinema en expansió amb Jaume Balagueró, Paco Plaza, Mar Targarona i Carlos Vermut moderada per J. A. Vigar, director del Festival de Málaga.

AnteriorAquest divendres al cine…
SegüentSabíeu que… Agatha Christie va ajudar a atrapar criminals?
Avatar photo
Traductora de professió, lectora d'afició. Visc completament enamorada de la novel·la negra i de terror, tot i que qualsevol llibre que em caigui a les mans té l'oportunitat d'enlluernar-me. Sovint escric per afició, però ara per ara, els meus escrits es queden tancats a l'ordinador.