1984, George Orwell

1826

Si ja has llegit Divergents i Els jocs de la fam i vols fer un pas més en la ciència ficció no et pots perdre 1984 de George Orwell!

El llibre d’Orwell, escrit el 1948, ha esdevingut un dels referents mundials i tot un clàssic de la ciència ficció. De fet, és el llibre que va donar el nom i l’essència al reallityGran Hermano”.

El protagonista d’aquesta història viu en un règim totalitari on els habitants són gravats constantment, el seu menjar és racionat, tenen objectes prohibits… Ell treballa en el departament d’història de l’Estat i es cuida de redactar allò que el govern diu que ha passat i d’esborrar allò que el govern diu que no ha passat. En altres paraules: controla la memòria i el record col·lectiu.

A més d’això, els ciutadants tenen l’anomenat “minut d’odi”, en el qual el govern emet imatges del principal enemic de la societat, a qui tots han d’odiar. I per acabar-ho d’adobar, hi ha un cos de policia molt especial: “la policia del pensament”, que controla tot allò que passa pel teu cap.19841

Malgrat que la situació del protagonista de 1984 no és desafortunada, ell aviat canviarà el seu punt de vista i poc a poc s’anirà saltant les normes imposades pel govern.

Una novel·la que sens dubte té molt a veure amb Els jocs de la fam i que ens serveix per reflexionar molt sobre la nostra època. És un llibre que fa pensar en aquella famosa frase en què es diu que, de vegades, la realitat supera la ficció.

AnteriorS’ha acabat el joc
SegüentFira del llibre, turisme i esports de muntanya del Collsacabra.